Veelgestelde vragen

 

Waar komt de naam ‘Vraag het de Meester’ vandaan?

De term ‘meester’ betreft in ons geval een ‘meester in de rechten’. Kortom: u kunt vragen stellen een een juridisch professional.

Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

De kwaliteit wordt gewaarborgd doordat bij ons enkel vragen worden beantwoord door juristen die zich ‘meester in de rechten’ mogen noemen. Dat houdt in dat deze juristen een juridische opleiding op universitair niveau hebben afgerond. Wij zetten géén studenten of stagiairs in om uw vraag te beantwoorden.

Beantwoorden jullie alle vragen?

Wij streven ernaar alle vragen te beantwoorden. Wij streven echter ook naar kwaliteit. Soms botst dat met elkaar, namelijk wanneer we (tijdelijk) geen meester hebben die thuis is op uw rechtsgebied en uw vraag binnen 24 uur kan beantwoorden. In dat geval geven wij onze drang naar kwaliteit voorrang en moeten we helaas besluiten om uw vraag niet te beantwoorden. Natuurlijk krijgt u dan uw geld terug wanneer u dat wilt en het spreekt voor zich dat wij geen kosten in mindering brengen. Horen we niets, dan beantwoorden we uw vraag gewoon alsnog zo snel mogelijk.

Mag ik echt zelf de prijs kiezen?

Ja, u bent helemaal vrij om zelf te kiezen welke prijs u betaalt voor onze dienstverlening en waarop u die prijs baseert. Het minimum hebben wij vastgesteld op 15 euro. Dat is nodig om u kwaliteitsadvies te kunnen geven.

Wat als ik niet tevreden ben?

Wij streven naar kwaliteit en doen er alles aan om uw vraag goed te beantwoorden. Bent u desondanks toch niet tevreden met het antwoord dat u heeft gekregen, dan krijgt u gewoon uw geld terug wanneer u dit binnen vijf werkdagen meldt. Wij doen daarover niet moeilijk. Wel stellen we het op prijs dat u ons laat weten waar u ontevreden over was, zodat wij onze dienstverlening nog beter kunnen maken.

Waarom is de minimumprijs van 1 euro naar 15 euro gegaan?

Helaas zijn wij genoodzaakt geweest om de minimumprijs van 1 euro naar 15 euro te zetten omdat er steeds meer vragen werden ingestuurd voor één euro, waarbij een hoge mate van detail werd gevraagd. Voor ons was het financieel gezien niet mogelijk om goed advies te blijven geven tegen een dergelijke lage prijs.

Wat is de gemiddelde prijs per vraag?

De gemiddelde prijs die per vraag wordt betaald is afhankelijk van het rechtsgebied, maar ligt rond de 45 euro. Adviesprijzen kunt u vinden bij het bepalen van de prijs voor uw vraag.

Kan Vraag het de Meester ook juridische documenten opstellen?

Vraag het de Meester beantwoordt momenteel enkel vragen. Opdrachten tot het opstellen van juridische documenten zoals ingebrekestellingen, dagvaardingen of andere juridische stukken, kunnen wij helaas niet aannemen. Wij kunnen u wel doorverwijzen naar bij ons aangesloten juristen, die deze stukken voor u kunnen opstellen. Neem gewoon even contact met ons op.

Kan Vraag het de Meester ook voor mij optreden bij de rechter?

Vraag het de Meester is een online-concept en kan vooralsnog niet voor u optreden bij de rechter. Wij kunnen u wel doorverwijzen naar bij ons aangesloten juristen. Als u contact met ons opneemt, kijken we graag wat we voor u kunnen doen.

Ik zie bij het betalen het logo van de Rabobank, maar ik heb een andere bank?

Dat klopt inderdaad en maakt niets uit. Wij gebruiken de Rabobank OmniKassa omdat dat de veiligste manier is om iDEAL-betalingen te kunnen verwerken, daarom staat er een logo van de Rabobank. Nadat u uw eigen bank in dit scherm heeft gekozen, wordt u doorgeleid naar de betaalomgeving van uw eigen bank.

Kan ik als ondernemer een factuur krijgen?

Als u een factuur wilt hebben, sturen we die graag aan u toe. Neem daarvoor na het insturen van de vraag even contact met ons op, dan sturen we u de factuur zo snel mogelijk toe. Als u particulier bent en een factuur wenst, is dat uiteraard ook mogelijk. Natuurlijk zijn aan deze dienst geen extra kosten verbonden.

Hoe zit het met de btw op de diensten?

Het bedrag dat u invult op de website is inclusief btw. Op onze juridische diensten wordt 21% btw geheven.

Ik heb een vraag die hier niet bij staat, wat nu?

Neem gewoon even contact met ons op via